Bilişim Bölümü Etwinning Projelerimiz

Bilişim Bölümü Etwinning Projelerimiz

25.02.2020 677

2018-2020 Eğitim Öğretim Yılı Projelerimiz

1-CODING LOL

Bilişim bölümü olarak Yunanistan ortağımızla başlattığımız kodlama içerikli E-Twinning projemizde Code.org sitesinden kodlamaya başladık. Ayrıca projemizde Padlet, ZeeMap, Wordart, Spiderscribe gibi Web 2.0 uygulamaları kullanarak proje sonunda ortaklarımızla orta

Proje haberimiz Eba´da yayınlanmaktadır. http://www.eba.gov.tr/haber/1514908660k bir ürün oluşturmayı hedefliyoruz.Yunanistan,Italya, Slovakya, Arnavutluk ve Türkiye ortaklı projemizde proje grubumuz farklı uygulamalar öğrenerek birlikte başarmanın mutluluğuna varıyorlar.

25-02-2020 Projemiz ulusal destek servisi tarafından incelenerek başarılı bulunmuş ve Avrupa Kalite Etiketi almıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 2-BİRLİKTE KODLAYALIM VE WEB 2.0 ARAÇLARINI TANIYALIM

Projemizin amacı öğrencilere kodlama mantığı öğretmektir.Ayrıca Web 2.0 araçları kullanımını da öğreterek öğrencileri farklı bilişim araçlarıyla tanıştırmayı hedefliyoruz. Projemizin dili Türkçe-Azerice olarak belirlenmiştir. Bu şekilde iki devletin birbirini daha iyi tanımasını sağlanacaktır.

Proje süresince Zeemap, Voki,Scratch, Vtility, Jigsawpuzzle,Storyjumper gibi araçlar kullanmış ve ortaklar arası canlı görüşmeler yapılarak projeye katılan öğrencilerin birbirlerini daha iyi tanıması sağlanmıştır.

25-02-2020Projemiz ulusal destek servisi tarafından incelenerek başarılı bulunmuş ve Avrupa Kalite Etiketi almıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 3-GLOBAL CLASSROOMS

Projemizin amacı farklı kültürlerdeki sanatçı, ressamları, şehirleri tanıyarak öğrencilerin kültürel bilgi birikimlerini artırmaktır.Öğrenciler arası yapılan online görüşmelerle öğrencilerin yabancı  dile karşı ilgileri artırılmaya çalışılmıştır.

25-02-2020Azerbaycan,Türkiye ve İtalya ile yürütülen projemiz ulusal destek servisi tarafından incelenerek başarılı bulunmuş ve Avrupa Kalite Etiketi almıştır.

 

 

 

 

 

 

 

4-FOTO 2.0

Projemizin amacı öğrencilerin fotograf çekmeye karşı ilgilerini artırmak ve Web 2.0 araçlarının kullanımını öğreterek dijital bilgiye erişme yollarını öğretmektir.Öğrenciler arası yapılan online görüşmelerle öğrencilerin yabancı  dile karşı ilgileri artırılmaya çalışılmıştır.

25-02-2020Azerbaycan,Türkiye ve Romanya ile yürütülen projemiz ulusal destek servisi tarafından incelenerek başarılı bulunmuş ve Avrupa Kalite Etiketi almıştır.

 

 

 

 

 

 

 

5-DIGI CLASSES

Okulumuz 10 A bilişim sınıfı proje grubu ile birlikte yürütülen projemiz ulusal destek servisi tarafından kabul edildi.Tunus ve Azerbaycan ile ortak yürütülecek projede öğrenciler kodlama ve Web 2.0 araçlarını kullanma mantığını öğrenecekler.Farklı kültürleri inceleyerek kodlama ile kendi oyunlarına yapacaklar.

 6-WE ARE AT LUNCH

Tunus, Polonya,Ürdün,İtalya ve Ukrayna ile ortak yürütülecek projede öğrencilerimiz farklı  yemek kültürlerini tanıyacaklar.Takım çalışması yaparak uluslararası menü hazırlayıp bunları Web 2.0 araçları ile birlikte digital olarak sunacaklar