Vr Science Lab Erasmus+

25.02.2020 746

Projemizin Amacı:Fen alanındaki deneylerin Unity Programı kullanarak modellenmesini sağlamak.Sanal Fen Labaratuvarı yaratmak

Proje Ortak Ülkeleri: Çekya(Koordinator),İspanya,Romanya,Hırvatistan, Türkiye

Projemizin İlk Toplantısı-Aralık 2019 Çekya

Okulumuzun Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar Okul Eğitimi Programı kapsamında 2019 yılında kabul edilen " Vr Science Lab " isimli Fen deneylerinin Sanal olarak modellenmesi konulu Erasmus+ projesinin ilk toplantısı 30 Kasım -4 Aralık 2019 tarihinde Çekya ülkesi Zlin şehrinde  gerçekleştirilmiştir. Yaklaşık 2 yıl sürecek olan projenin ortakları Hırvatistan, Romanya, İspanya ve Çekya'daki bilişim alanlarına sahip liselerdir.

2019 yılında Turgutluda kabul edilen tek Erasmus + okul ortaklığı olan projenin ilk toplantısına okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Sezin YÜKSEL ve  İngilizce öğretmeni Nevra BURSALI  katılmıştır. Zlin şehrinde gerçekleşen proje toplantısında fen deneylerinin modellenmesi için kullanılacak bilgisayar programları anlatılmış, proje logosu belirlenmiş ve eğitim amaçlı geziler organize edilerek Bilişim alanındaki eğitim modelleri incelenmiştir

07-12-2019 07-12-2019

Vr Science Lab Erasmus+ Projemizin 2. Toplantısı İspanya İçin Öğrenci Seçimleri

Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar Okul Eğitimi Programı kapsamında 2019 yılında kabul edilen " Vr Science Lab " isimli Fen deneylerinin Sanal olarak modellenmesi konulu Erasmus+ projemizin 2. toplantısı olan İspanya için öğrenci seçimlerimiz tamamlandı.5 kritere göre(ETWINNING PROJESİ YAPMA, UNİTY PROGRAMINA HAKİMİYET,CİNEMA 4 D PROGRAMINA HAKİMİYET-İNGİLİZCE BAŞARISI- DERS BAŞARISI) yapılan değerlendirme sonuçlarına göre İspanya'ya gidecek 5 öğrencimiz belli olmuştur.

********************************************************************************************************************************************************************

Vr Science Lab Erasmus+ Projemiz Bilgilendirme Ziyaretleri

2019-1-CZ01-KA229-061116_4 proje nolu Erasmus+ Okul ortaklığı kapsamında kabul edilen Romanya Çekya Hırvatistan İspanya ve Türkiye ortaklı Vr Science Lab isimli projemizi yaygınlaştırmak  adına Sayın Kaymakamımız Ali YILMAZ'ı makamında ziyaret ederek projemizin içeriği hakkında bilgi verdik.

13-01-2020

******************************************************

Projemizin İkinci Toplantısı-Sanal toplantı -Haziran 2021

Pandemi nedeniyle proje toplantımızın 2. si sanal olarak zoom üzerinden gerçekleştirilmiştir.Bu toplantıda projede kullanılacak deneyler sunuldu.Bu deneyleri modellemek için kullanılacak Unity programı anlatıldı.

28-09-2021*****************************************************************************************************************************************************

Projemizin Üçüncü Toplantısı-Sanal toplantı -Ekim2021

Ekim ayı içerisinde gerçekleştirilen toplantıya Hırvatistan, Romanya, İspanya ve Çekya'da bulunan proje ortağı liseler öğrenci ve öğretmenleriyle katıldı.

Bir hafta süren etkinlikte projede kullanılacak Unity ve Blender programları anlatıldı. Ayrıca her ortak kendi okulu ve ilçesini ortaklarına tanıttı. Okulumuzun tanıtımı sırasında diğer ortaklar yapılan etkinlikleri ve okulumuzun fiziksel durumu karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler.Ve öğrencilerimiz tarafından yapılan sunumu çok beğendiler.Proje toplantısına okulumuz öğretmenlerinden Okul Müdürü Cüneyt Aybey, Müdür yardımcısı Erdem Şişman,  Bilişim ve Teknoloji öğretmenleri Sezin Yüksel, Musa Aygen ve İngilizce öğretmeni Nevra Bursalı katıldı.Ayrıca okulumuzdan 5 öğrenci toplantıya katılarak proje ile ilgili sunumları yapmış ve yapılan çalıştaylardaki bilgisayar programlarına aktif olarak katkı sağlamışlardır.

25-10-2021